Τριήμερο πέφτει φέτος ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τη γιορτή στο σχολείο μας θα την κάνουμε την Πέμπτη στις 27 Οκτωβρίου. Μην ξεχνάμε ότι την 28η γιορτάζουμε 2 πράγματα: την επέτειο του ΌΧΙ και τη γιορτή της σημαίας μας. Η γιορτή της σημαίας μας μας δίνει μια καλή αφορμή για να μάθουμε και τις σημαίες άλλων χωρών ειδικά αν έχουμε παιδιά από άλλες χώρες.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για τη γιορτή:

28η Οκτωβρίου 2015

Ξεκινάμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Έχουμε στη διάθεσή μας 2 εβδομάδες και 1 μέρα. Η 28η πέφτει Τετάρτη, άρα η γιορτή θα γίνει την Τρίτη στις 27 Οκτωβρίου. Ευκαιρία μας δίνεται να μάθουμε και για ένα μεγάλο Έλληνα ζωγράφο, τον Αλέξανδρο Αλεξανδράκη και τους πίνακες που ζωγράφισε για τον πόλεμο.

28η Οκτωβρίου 2014

Έχουμε 2 ολόκληρες εβδομάδες προετοιμασίας για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, καθώς φέτος πέφτει Τρίτη και η γιορτή θα γίνει τη Δευτέρα. Συνήθως είναι μια μικρή γιορτή γιατί πολλά από τα παιδιά είναι η πρώτη τους φορά και δε θέλουμε να τα αγχώσουμε. Γι’ αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε με διάφορα ποιηματάκια μικρά και εύκολα.

28η Οκτωβρίου 2013

Αυτήν την εβδομάδα νομίζω ότι είναι καιρός να ξεκινήσουμε σιγά σιγά τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος η 28η πέφτει Δευτέρα, άρα η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή, οπότε έχουμε περίπου 2 εβδομάδες. Μην ξεχνάμε πως εκτός από την επέτειο του “όχι”, έχουμε και τη γιορτή τη σημαίας, κάτι που προσφέρεται για διαπολιτισμική εκπαίδευση.

28η Οκτωβρίου 2012

Φέτος η 28η Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή. Εμείς αργήσαμε λίγο φέτος, κάτι με τις ιώσεις (πολλές και βαρβάτες) κάτι με διάφορα άλλα στο νηπιαγωγείο, ξεχάσαμε ότι έπρεπε να οργανωθούμε για τη γιορτή. Συνήθως η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι απλή γιατί για πολλά παιδιά, αν όχι για τα περισσότερα, είναι η πρώτη φορά που παίρνουν μέρος σε μια σχολική γιορτή.