Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση… την εποχή του κορονοΐου

Η εξ αποστάσεως εκπάιδευση… την εποχή του κορονοΐου

29 Μαρτίου 2021

…και συνεχίζουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση… ακόμα. Πέρασαν οι Απόκριες και η 25η Μαρτίου και προχωράμε προς το Πάσχα, από μακρυά.

Παρακάτω θα βρείτε τις δράσεις που πραγματοποιούμε αυτόν τον καιρό με τις συναδέλφους μου στο νηπιαγωγείο για να πάρετε μία ιδέα.

28 Νοεμβρίου 2020

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση… μέρος δεύτερο. Δυστυχώς, βρισκόμαστε για μία ακομά φορά κλεισμένοι στο σπίτι, με κλειστά σχολεία και με μεγάλο φόβο για όλους μας. Αυτήν τη φορά έχουμε και τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα νηπιαγωγεία, το οποίο είναι κάτι καινούριο για όλους μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε όλοι καλά.

31 Μαρτίου 2020 

Βρισκόμαστε σε μία πολύ παράξενη και δύσκολη εποχή, που κανείς δε θα το φανταζόταν… όλος ο πλανήτης μας βρίσκεται σε καραντίνα και πολεμάει έναν ιό. Μέσα σε αυτές τις αδιανόητες συνθήκες καλούμαστε, εμείς οι δάσκαλοι, να συνεχίσουμε το σχολείο, τα μαθήματα, όχι για να μην μείνουν “πίσω” τα παιδιά αλλά για την ασφάλεια που μας παρέχει η καθημερινή επικοινωνία και η ρουτίνα του σχολείου, τόσο στα παιδιά όσο και σε μας τους δασκάλους, αλλά ακόμα και στους γονείς. Έτσι κι αλλιώς μην ξεχνάμε ότι ως δάσκαλοι έχουμε την ηθική υποχρέωση να “διδάξουμε” στα παιδιά την αισιοδοξία.