Skip to content

Παιχνίδια στο χώρο

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Παιχνίδια στο χώρο

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9663″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

H εκπαιδευτικός διαμορφώνει κατάλληλα το χώρο. Συνδιαμορφώνει με τα παιδιά ένα σκηνικό δράσης με υλικά όπως μεγάλα χαρτόκουτα για τούνελ, κώνους για δέντρα, στεφάνια για πλατείες, σκοινιά για δρόμους. Στη συνέχεια αφηγείται μικρά στιγμιότυπα υποδεικνύοντας στα παιδιά ποικίλους τρόπους μετακίνησης σε σχέση με αυτά. Καλεί για παράδειγμα τα παιδιά να γίνουν μπάλες μικρές, μεγάλες, ελαφριές, βαριές, να κυλήσουν στα τούνελ, εμπρός, πίσω, να πηδήξουν μέσα και έξω από τα στεφάνια, να κάνουν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα από τα δέντρα, να τρέξουν γρήγορα κατά μήκος του δρόμου, να στα­ματήσουν στην ανηφόρα.

Παρακινεί τα παιδιά να σχεδιάσουν παιχνίδια και να διαμορφώσουν τα ίδια κατάλληλα το χώρο. Θέτει ερωτήματα και δίνει ώθηση στο παιχνίδι χωρίς όμως να ματαιώνει τις προθέσεις των παιδιών. Τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες. Ταξιδεύουν στο διάστημα με χαρτόκουτα  – διαστημόπλοια, πηδούν από άστρο – στεφάνι σε άστρο – στεφάνι, κρέμονται από έναν κομήτη – μπάρα, αιωρούνται καθώς κλοτσούν τα σύννεφα, αναρριχώνται στην τσουλήθρα – ουράνιο τόξο, ισορροπούν στον ιστό της τεράστιας αράχνης κ.ά.

(Υ.Π.Ε.Π.Θ. – Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, 2002, ΔΕΠΠΣ για το Νηπιαγωγείο και Προγράμματα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Δραστηριοτήτων, Αθήνα)

Δείτε διάφορες δραστηριότητες:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_grid post_type=”post” max_items=”-1″ style=”lazy” element_width=”2″ grid_id=”vc_gid:1530087663476-39f7995a-cbcc-2″ taxonomies=”162″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.