25 Σεπτεμβρίου 2017

Καλή σχολική χρονιά, αν και λίγο καθυστερημένα. Έχουν περάσει 2 εβδομάδες και είμαστε με φουλ παιδιά και φουλ πρόγραμμα. Δύσκολο να βρούμε ελεύθερο χρόνο για τις δικές μας δραστηριότητες αν και θα έπρεπε. Ιδέες για το Σεπτέμβριο, τις πρώτες μέρες, τη οργάνωση της τάξης και άλλα μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Επίσης μην ξεχνάμε τις ιδέες για τα Παρουσιολόγια, τα παιχνίδια γνωριμίας, καθώς και την καλή συνεργασία με το σπίτι.

Σεπτέμβριος 2016

Καλή αρχή! Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά αυτή τη χρονιά, με καθιέρωση αλλά και αλλαγή στο ωράριο των νηπιαγωγών, με την απαξίωση και τον υποβιβασμό του ολοήμερου νηπιαγωγείου, με πολλούς προβληματισμούς από όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Όπως και να έχει ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 Σεπτεμβρίου και η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη στις 15.

Σεπτέμβριος 2015

Καλή σχολική χρονιά! Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα λυθούν αρκετά προβλήματα, παρόλο που ξεκινάει δύσκολα. Ο αγιασμός θα γίνει την Παρασκευή στις 11 Σεπτεμβρίου και ενώ αρχίζουμε κανονικά από Δευτέρα στις 14, θα πάρουμε μια ανάσα την Παρασκευή στις 18 και την άλλη Δευτέρα στις 21 Σεπτεμβρίου λόγω εκλογών. Συνήθως η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι από τις πιο όμορφες αλλά και από τις πιο δύσκολες. Μη μας πιάνει πανικός.

Σεπτέμβριος 2014

Καλή σχολική χρονιά! Πολλές ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά! Ο αγιασμός θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου γι’ αυτό και εμείς πρέπει να οργανωθούμε όσο γίνεται καλύτερα αυτές τις ημέρες. Θέμα οργάνωσης είναι και τα παρουσιολόγια που συνήθως φτιάχνουμε τις πρώτες ημέρες. Μην ξεχνάμε τα παιχνίδια γνωριμίας που πρέπει να έχουμε πάντα εύκαιρα καθώς και την καλή συνεργασία με το σπίτι και τους γονείς που ξεκινάει από τις πρώτες μέρες του σχολείου.

Σεπτέμβριος 2013

Καλή σχολική χρονιά! Ήρθε ο Σεπτέμβριος και για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά τόσο γι’ αυτούς που επιστρέφουν στις τάξεις όσο και για εκείνους που μένουν σπίτι. Ελπίζω καλύτερα απ’ ότι μας βρήκε το καλοκαίρι με τις διαθεσιμότητες. Ο αγιασμός είναι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και νομίζω πως ήδη έχουν εξαγγελθεί οι πρώτες απεργίες. Το Σεπτέμβριο,  πρέπει να αρχίσουμε το χτίσιμο μιας καλής συνεργασίας με τους γονείς. Αυτό πολλές φορές αποτελεί ένα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας γι’ αυτό και θα αφιερώσω μια δική του ενότητα, τη Συνεργασία με το σπίτι.

Σεπτέμβριος 2012

Καλή σχολική χρονιά! Εύχομαι το καινούριο σχολικό έτος να μας βρει όλους καλά, με υγεία και κουράγιο για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ο αγιασμός θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη έχουμε την πρώτη απεργία του σχολικού έτους. Ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος αλλά ωραίος μήνας γι’ αυτό του αξίζει μια ξεχωριστή κατηγορία. Είναι ο μήνας των γνωριμιών και των κανόνων. Συνήθως παίζουμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας με τα παιδιά για να δέσουμε σαν ομάδα. Επίσης αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στις διαδικασίες ρουτίνας, όπως το φαγητό ή η τουαλέτα έτσι ώστε όλα τα παιδιά να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Σεπτέμβριος 2011

Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Σας εύχομαι ολόψυχα ένα καλό και δημιουγικό σχολικό έτος. Φέτος ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, αλλά βέβαια η δική μας δουλειά ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Θεωρώ το Σεπτέμβριο ως μία ξεχωριστή θεματική ενότητα καθώς είναι ο μήνας στον οποίο πρέπει να γνωριστούμε καλά με τα παιδιά, να τους αναπτύξουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης καθώς και να δουλέψουμε πολύ ως ομάδα. Έτσι μπορούμε να κάνουμε πολλές ξεχωριστές δραστηριότητες, τόσο ανίχνευσης δεξιοτήτων όσο και εξοικείωσης των παιδιών με το χώρο του σχολείου, τα υλικά, τους τρόπου λειτουργίας της ομάδας κ.α.