Άνοιξη

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Επιστρέψαμε στα σχολεία και έχουμε να μιλήσουμε για τα λουλούδια και την πρωτομαγιά, για τα έντομα και τη γιορτή της μητέρας και ό,τι άλλο μας προκύψει. Το blog υπολειτουργεί τον τελευταίο καιρό γιατί προσπαθώ να το κάνω πιο λειτουργικό και εμφανίσιμο (ήρθε η ώρα για ένα lifting νομίζω), να γίνει και λίγο πιο σύχρονο, οπότε ζητώ την κατανόησή σας αν διάφορα πράγματα δε δουλεύουν.

Μερικές ιδέες για την άνοιξη:

Άνοιξη 2017

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
Τελευταίο Σαββατοκύριακο των Πασχαλινών διακοπών, τη Δευτέρα επιστροφή στα σχολεία, να ασχοληθούμε λίγο με την άνοιξη, με την Πρωτομαγιά και τα λουλούδια, με τα έντομα που θα μας κατακλύσουν τώρα και βέβαια με τη γιορτή της μητέρας. Η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει Δευτέρα και θα είναι ένα καλό τριήμερο ενώ η γιορτή της μητέρα είναι τη 2η Κυριακή του Μάη, στις 14.

Άνοιξη 2016

Καλή επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα! (Μέσα από διάφορες αντιξοότητες για τα νηπιαγωγεία και την αλλαγή της οργανικότητας τους.) Μπορούμε να ασχοληθούμε για λίγες μέρες με την άνοιξη, παρόλο που η Πρωτομαγιά μας προσπέρασε φέτος. Βέβαια, αύριο για πρώτη μέρα μάλλον θα κάνουμε κάτι για τη γιορτή της μητέρας που και αυτή φαίνεται να μας προσπερνάει για μία μέρα.

Άνοιξη 2015

Καλή επιστροφή στο σχολείο και καιρός να ασχοληθούμε με την Άνοιξη. Η άνοιξη ήρθε για τα καλά, πιστεύω, και έτσι μας δίνονται πολλές ευκαιρίες να μιλήσουμε για τα έντομα και τα λουλούδια. Έχουμε και την Πρωτομαγιά την επόμενη Παρασκευή καθώς και τη γιορτή της μητέρας, την Κυριακή στις 10 Μαΐου.

Άνοιξη 2014

Χρόνια πολλά και καλή επιστροφή στην τάξη! Τελείωσε και το Πάσχα και τις επόμενες 3 εβδομάδες είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με την άνοιξη καθώς έχουμε και την Πρωτομαγιά την Πέμπτη. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, δηλαδή στις 11, την επόμενη Κυριακή.

Άνοιξη 2013

Τελειώσαμε και με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οπότε ίσως είναι καιρός να ασχοληθούμε με την Άνοιξη για τις επόμενες 2 εβδομάδες περίπου. Το θέμα της Άνοιξης αποτελεί θεματική προσέγγιση αν και κάποιες φορές βγαίνει από τα ίδια τα παιδιά ως σχέδιο εργασίας, συνήθως λίγο αργότερα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά, τα λουλούδια έχουν ανθίσει πλήρως και τα έντομα μας έχουν κατακλύσει.

Άνοιξη 2012

Ο καιρός ζέστανε πολύ γρήγορα και ίσα που προλάβαμε να πούμε κάποια πράγματα για την άνοιξη, πριν ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα για το καλοκαίρι και την καλοκαιρινή μας γιορτή. Λέξεις και ιδέες που μπορούμε να διαπραγματευτούμε την άνοιξη: λουλούδια, δέντρα, πρωτομαγιά, έντομα, μέλισσες, πεταλούδα και φυσικά μην ξεχνάμε τη γιορτή της μητέρας στις 13 Μαΐου.