Αυγοδρομίες

Υλικά:

  • κουταλάκια πλαστικά
  • αυγά (πολύ καλά βρασμένα ή από φελιζόλ)

 

Προετοιμασία:

Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία, μόνο δυο σημειώσεις: πρώτον, εγώ παίρνω πάντα κουτάλια πλαστικά για όλα τα παιδιά, έτσι ώστε να έχει το καθένα το δικό του για να μην το παίρνει από το στόμα του άλλου. Μετά το παιχνίδι μπορούν να τα βάλουν στα συρτάρια τους για να τα ξαναχρησιμοποιήσουν τις επόμενες μέρες. Δεύτερον, το παιχνίδι παίζεται με βρασμένα αυγά (ή αν είστε πολύ τολμηροί με ωμά) αλλά εγώ δεν το έχω παίξει ποτέ έτσι, και αυτό γιατί το αυγά πέφτουν πολύ εύκολα κάτω και ραγίζουν και μετά τα παιδιά δεν τα θέλουν. Έτσι, χρησιμοποιώ αυγά από φελιζόλ που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

 

Πώς παίζεται:

Αρχικά ορίζουμε μία διαδρομή με αρχή και τέλος. Τα παιδιά βάζουν το κουτάλι στο στόμα και το αυγό πάνω στο κουτάλι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσουν στο τέρμα χωρίς να πέσει κάτω το αυγό. Αν πέσει κάτω πρέπει να σταματήσουν και να το μαζέψουν.  Ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στο τέρμα είναι και ο νικητής.

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με ζευγαράκια ή με όλα τα παιδιά μαζί. Εμείς συνήθως το παίζουμε στην αρχή με ζευγαράκια μέσα στην τάξη και αφού εξοικειωθούμε, στο διάλειμμα το παίζουμε στην αυλή όλοι μαζί. Δύσκολο αλλά διασκεδαστικό!

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.