Ανδρονίκη, η νηπιαγωγός.

Μαντεύουμε τα ζώα

Στην αρχή πήγα στα παιδιά το CD με τη μουσική “Το καρναβάλι των ζώων” και τους το έδειξα. Είδαμε το εξώφυλλο, το περιεργάστηκαν και τους είπα λίγα πράγματα για το συνθέτη. Έπειτα τους έβαλα να ακούν ένα ένα τα κομμάτια και προσπαθούσαν να μαντέψουν σε ποιο ζώο αναφέρεται. Τους άρεσε πολύ και κάθισαν πραγματικά και το άκουσαν με προσοχή. Μπορώ να πω ότι οι μαντεψιές τους ήταν αρκετά εύστοχες. Βέβαια είχαν και λίγη βοήθεια από μένα.

Σιγά σιγά άρχισαν να τα συνεπαίρνει πιο πολύ η μουσική, ώστε στο τέλος ήθελαν να χορέψουν. Φυσικά και δε χαλάω τέτοια χατήρια, εξάλλου ήταν ένας από τους στόχους και ικανοποιήθηκα ιδιαίτερα που βγήκε από τα ίδια τα παιδιά. Έτσι, ακούσαμε πάλι από την αρχή το CD και χορέψαμε όπως θα χόρευαν τα ζωάκια. Τους έλεγα κάποια ζώα αλλά πολλά τα θυμήθηκαν μόνα τους τα παιδιά.

 

Comments

2 responses to “Μαντεύουμε τα ζώα”

  1. Μάρω Avatar

    Υπάρχει το ομότιτλο βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη με ιστορία βασισμένη στο καρναβάλι και τα κομμάτια όλα με αφήγηση σε cd. Το έχω και είναι πολύ καλοδουλεμένο θα σου χρησιμεύσει!

    1. Ανδρονίκη Avatar

      Ευχαριστώ πολύ. Μήπως λες για εκείνο που έχει επιμεληθεί η Κάρμεν Ρουγγέρη; Γιατί το έφερε η συνάδελφος και θα το επεξεργαστεί στην τάξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.