Ανδρονίκη, η νηπιαγωγός.

Απόκριες

Απόκριες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Καλές Απόκριες! Ήρθαν φέτος οι Απόκριες, δυστυχώς από το σπίτι! Ούτε καρναβάλια, ούτε παρελάσεις, τίποτα. Ας ευχηθούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις Απόκριες όλοι μαζί έξω στους δρόμους.

Κάποιες ιδέες θα βρείτε παρακάτω και για την ψηφιακή μας τάξη τώρα πια:

Απόκριες 2016

Καλές Απόκριες! Ανοίγει το Τριώδιο σήμερα και από αύριο ξεκινάμε τις Απόκριες στην τάξη. Σημαντικές ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 3 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη), η Παρασκευή 11 (το αποκριάτικο πάρτι) και η Δευτέρα 14 (Καθαρή Δευτέρα). Αν θέλετε να δείτε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο μαθήματος για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο μου: Απόκριες – Σχέδιο μαθήματος για το νηπιαγωγείο. Περιέχει πολλές δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια, τραγούδια, πληροφορίες, κ.α.

Απόκριες 2015

Άνοιξε το Τριώδιο και για τις επόμενες 3 εβδομάδες θα ασχοληθούμε με τις Απόκριες. Σημαντικές ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη), η Παρασκευή 20 (το αποκριάτικο πάρτι) και η Δευτέρα 23 (Καθαρή Δευτέρα). Αν θέλετε να δείτε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο μαθήματος για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο μου: Απόκριες – Σχέδιο μαθήματος για το νηπιαγωγείο. Περιέχει πολλές δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια, τραγούδια, πληροφορίες, κ.α.

Απόκριες 2014

Αύριο ανοίγει το Τριώδιο (9 Φεβρουαρίου), οπότε έχουμε 3 ολόκληρες εβδομάδες να ασχοληθούμε με τις Απόκριες, μέχρι την Παρασκευή στις 28 – τελειώνει ο μήνας τελειώνουν και οι Απόκριες. Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 3 Μαρτίου και μην ξεχνάμε και την Τσικνοπέμπτη, στις 20 Φεβρουαρίου.

Απόκριες 2013

Επιτέλους άνοιξε το Τριώδιο! Φέτος άργησαν πάρα πολύ οι Απόκριες – μια γιορτή που μας αρέσει πολύ στο νηπιαγωγείο. Έτσι, αρχίζουμε αμέσως για να προλάβουμε, 3 εβδομάδες (Αρχή Τριωδίου 24 Φεβρουαρίου – Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου), αλλά φέτος είναι πολύ κοντά με την 25η Μαρτίου, οπότε μάλλον θα ασχοληθούμε τις 2 εβδομάδες και την τρίτη θα κάνουμε και για την 25η Μαρτίου. Επίσης η Τσικνοπέμπτη είναι στις 7 Μαρτίου.

Απόκριες 2012

Οι Απόκριες φέτος ξεκινάνε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου με την αρχή του Τριωδίου και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Διαρκούν τρεις εβδομάδες και αποτελούν αφορμή για διάφορες θεματικές προσεγγίσεις καθώς και σχέδια εργασίας. Άλλη μία σημαντική ημερομηνία αυτής της εποχής είναι η Τσικνοπέμπτη στις 16 Φεβρουαρίου.