Skip to content

Ας κατασκευάσουμε ένα προβατάκι με βαμβάκι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν μιλάμε για τα ζώα ή αφού έχουμε διαβάσει τον ψεύτη βοσκό του Αισώπου ή ακόμα και για τα χριστούγεννα για να στολίσουμε τη φάτνη μας.

Υλικά:

  • χαρτόνια κανσόν Α4 σε διάφορα χρώματα
  • κόλλα ρευστή
  • ψαλίδι
  • βαμβάκι

Προετοιμασία:

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, αρκεί να έχουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν θέλετε μπορείτε να έχετε κόψει τα σχήματα από πριν. (Τα δικά σας όχι των παιδιών)

Στην τάξη:

Δείχνουμε στα παιδιά το προβατάκι που έχουμε φτιάξει εμείς, και ζητάμε τις δικές τους ιδέες για το πώς μπορούμε να το φτιάξουμε. Το προβατάκι ουσιαστικά αποτελειται από κάποια σχήματα και αυτά προσπαθούν να βρουν τα παιδιά και να τα συνθέσουν. Αν θέλουμε να το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο μπορούμε να τα έχουμε κόψει από πριν και να τους τα δείξουμε.

Πρόβατο και υλικά
Πρόβατο και υλικά

Έτσι μετά από συζήτηση καταλήγουμε ότι θα χρειαστούμε 1 μεγάλο οβάλ για το σώμα του προβάτου, 4 μικρά ορθογώνια παραλληλόγραμμα για τα πόδια, 1 κύκλο για το κεφάλι και 2 μικρα οβάλ για τα αυτιά.

Τα παιδιά παίρνουν το χρώμα κανσόν της αρεσκείας τους και κόβουν τα σχήματα και τα κολλάνε. Μετά ζωγραφίζουν ένα όμορφο προσωπάκι για το πρόβατό τους και τέλος κολλάνε το βαμβάκι στο σώμα. Έτοιμο το προβατάκι.

Ας μην ξεχάσουν να γράψουν και το όνομά τους στο πίσω μέρος.

Την ιδέα την πήρα από το All Kids Network

Μερικα προβατάκια των παιδιών:Πρόβατο (4)

Πρόβατο (6)

Πρόβατο (10)

Πρόβατο (9)

Πρόβατο (8)

Πρόβατο (7)

5 thoughts on “Προβατάκι με βαμβάκι”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.