Skip to content

Ήλιος με πιατάκι και παλάμες

Αυτή είναι μια εύκολη κατασκευή για να φτιάξουν τα παιδιά έναν ήλιο που θα στολίζει τα δωμάτιά τους. Την ιδέα την πήρα από το Enchanted Learning ® , ένας πολύ καλός ιστότοπος με παιδαγωγικό ηλικό.

Υλικά:

  • 1 χάρτινο πιατάκι
  • χαρτί κανσόν (κίτρινο μάλλον ή όποιο άλλο χρώμα θέλουν τα παιδιά)
  • ψαλίδι
  • κόλλα ή συρραπτικό
  • τέμπερες, κραγιόνια και μαρκαδόροι
  • πινέλα

Προετοιμασία:

Η κατασκευή αυτή δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, αρκεί να έχετε όλα τα υλικά.

Στην τάξη:

Συνήθως αυτή η κατασκευή χρειάζεται 2 μέρες για να ολοκληρωθεί, εκτός κι αν έχουμε το ολοήμερο οπότε μπορεί να ξεκινήσει το πρωΐ και να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

1η μέρα: Βάφουμε τα πιατάκια (το πίσω μέρος) με κίτρινη τέμπερα (ή όποιο άλλο χρώμα θέλουν τα παιδιά). Εμείς είχαμε μιλήσει για τον ήλιο και τον είχαμε δει στις φωτογραφίες και ανακαλύψαμε ότι δεν είναι μόνο κίτρινος (έχει βέβαια πολύ κίτρινο) αλλά και κόκκινος και πορτοκαλής. Γι’ αυτό το λόγο τους είχα δώσει όχι μόνο κίτρινη τέμπερα αλλά και κόκκινη και πορτοκαλί. Αφήνουμε τα πιατάκια να στεγνώσουν.

Πιατάκια
Τα πιατάκια μας με τέμπερα

2η μέρα: Δίνουμε στα παιδιά το κανσόν σε όποιο χρώμα θέλουν και σχεδιάζουν τις παλάμες τους. Μόλις σχεδιάσουν μια, την κόβουν και την κολλούν στον ήλιο – πιατάκι (αν δεν πιάνει η κόλλα χρησιμοποιούμε εμείς το συρραπτικό). Έπειτα ξανασχεδιάζουν μια παλάμη, την κόβουν και την ξανακολόυν στον ήλιο τους. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μέχρι να γεμίσουν τον ήλιο τους με ακτίνες ή έστω μέχρι να τους ικανοποιεί αισθητικά το αποτελεσμά τους. Για δική σας αναφορά και μόνο για να γεμίσει ο ήλιος ακτίνες χρειάζεται περίπου 7 παλάμες. Στο τέλος ζωγραφίζουν τα παιδιά στον ήλιο ένα χαρούμενο προσωπάκι για να τους λέει καλημέρα κάθε πρωί. Αν θέλετε μπορείτε να τους βάλετε και ένα σχοινάκι ή κορδελιτσα για να κρεμαστούν πιο εύκολα.

Οι δημιουργίες των παιδιών:

Ήλιος πιατάκι 1
Ήλιος πιατάκι 1
Ήλιος πιατάκι 2
Ήλιος πιατάκι 2

1 thought on “Ήλιος με πιατάκι και παλάμες”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.