Το καραβάκι της χαλάρωσης

Το καραβάκι της χαλάρωσης

Δίνουμε στα παιδιά από ένα τουβλάκι – συνήθως για αρχή lego – και τους λέμε πως αυτό το τουβλάκι θα γίνει καραβάκι και το σώμα μας θα γίνει θάλασσα. Ξαπλώνουμε στο χαλί και βάζουμε το καραβάκι στην κοιλιά μας. Προσπαθούμε να κάνουμε κύματα – εισπνέοντας και εκπέοντας – μικρά στην αρχή και μεγάλα αργότερα. Αυτό βοηθάει τα παιδιά να ανακτήσουν τον κανονικό ρυθμό της αναπνοής τους και να χαλαρώσουν. Αφού πάρουμε μερικές αναπνοές – κύματα, μπορεί το καραβάκι να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι το μέτωπό μας ή, όταν είμαστε έτοιμοι να σηκωθούμε, το καραβάκι να ταξιδέψει μέχρι τις πατούσες μας.

Η δραστηριότητα αυτή αρέσει πολύ στα παιδιά και εμείς το εμπλουτίζαμε με ιδέες των παιδιών σχεδόν κάθε 2 μέρες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας καραβάκια και να παίξετε μ’ αυτά ή να πειραματιστείτε με διάφορα άλλα αντικείμενα της τάξης (κουκλάκια, κουτάκια κτλ.).

2 Comments

  1. Ανδρονίκη,

    είμαι μια μανούλα, που ψάχνει συνεχώς ιδέες για να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά. ΣΤην αναζήτηση μου στο διαδίκτυο, σκόνταψα πάνω στον ισότοπο σου και από τότε σε παρακολουθώ ανελλιπώς. Έχουμε με τα παιδιά διαβάσει/ακούσει/παίξει/δημιουργήσει τα πάντα! Συνέχισε την καλή δουλειά!!!

    Με εκτίμηση, Νατασα.

    Υ.Γ. Θα μπορούσες να προσθέσεις στις θεματικές ενότητες κι εκπαιδευτικά video!

    • Ευχαριστώ πολύ Νατάσα για τα καλά σου λόγια. Πολύ καλή η ιδέα σου με τα εκπαιδευτικά video, θα προσπαθήσω να βρω λίγο χρόνο για να το καταφέρουμε κι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *