Μάγος ή μάγισσα των χρωμάτων

Μάγος ή μάγισσα των χρωμάτων

Ένα πολύ εύκολο παιχνίδι που ενθουσιάζει τα παιδιά και μπορούμε να το παίξουμε όχι μόνο τις απόκριες αλλά και όποια άλλη στιγμή του χρόνου θεωρούμε κατάλληλη, όπως την αρχή της χρονιάς ή αν ασχολούμαστε με τα χρώματα. Στις απόκριες η δραστηριότητα αυτή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν την ίδια μέρα έχουμε φτιάξει με τα παιδιά καπέλα μάγων.

Πώς παίζεται:

Στον κύκλο γινόμαστε ζευγάρια και παίζει κάθε ζευγάρι με τη σειρά. Το ένα παιδί γίνεται ο μάγος/ μάγισσα των χρωμάτων και το άλλο ο βοηθός. Ο μάγος λέει: «Θέλω να μου φέρεις ένα αντικείμενο που να έχει χρώμα π. χ. κόκκινο.» Το παιδί βοηθός προσπαθεί να φέρει όσο πιο γρήγορα μπορεί το αντικείμενο, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μετρούν μέχρι το δέκα. Μόλις το παιδί φέρει το αντικείμενο ο μάγος το σηκώνει ψηλά και ρωτάει τα υπόλοιπα παιδιά: «Είναι αυτό κόκκινο χρώμα;» Τα παιδιά απαντούν ναι ή όχι. Αν ο βοηθός έχει φέρει το αντικείμενο με το σωστό χρώμα και μέσα στο χρόνο τότε κερδίζει και γίνεται αυτός μάγος. Αν όχι μπορεί να προσπαθήσει μια ακόμα φορά.

Μια επέκταση του παιχνιδιού μπορεί να γίνει αφού δούμε ότι όλα τα παιδιά γνωρίζουν καλά τα χρώματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μάγος δε ζητάει μόνο συγκεκριμένο χρώμα αλλά και αντικείμενο, π. χ. «Θέλω να μου φέρεις ένα κόκκινο π. χ. τουβλάκι, μαρκαδόρο, μπουφάν, χαρτόνι γκοφρέ κ.ο.κ»

Print Friendly, PDF & Email
Facebook Twitter Email Pinterest Tumblr Plusone

4 Comments

  1. Πολύ μου αρέσει το blog σου! Μόλις το ανακάλυψα και έχεις πολύ ωραίες ιδέες!

  2. Το ήξερα διαφορετικά αυτό το παιχνίδι αλλά μου αρέσει πολύ και αυτή η παραλλαγή! Ευχαριστούμε!

    • Ευτυχώς, αυτό το παιχνίδι παίρνει πολλές παραλλαγές. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των παιδιών μπορούμε να το προσαρμόζουμε. Φέτος το παίξαμε στην αρχή της χρονιάς όταν μαθαίναμε τα χρώματα, και βέβαια δεν είχα πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά, ενώ πέρυσι το είχαμε παίξει τις Απόκριες, τα παιδιά ήξεραν αρκετά καλά τα χρώματα, και τα ίδια το εμπλούτιζαν και το δυσκόλευαν.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *