Κοτούλα με αυγουλάκια

Κοτούλα με αυγουλάκια

Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία αν θέλουμε να αλλάξουμε το παρουσιολόγιο της τάξης. Μια εύκολη κατασκευή είναι η κοτούλα με τα αυγά.

Υλικά:

2 χαρόνια μεγάλα κανσόν (κίτρινο, πράσινο)
χαρόνι άσπρο κανσόν
διπλόκαρφα
κόλλα
ψαλίδι και
φωτογραφίες των παιδιών

Προετοιμασία:

Σε μεγάλο χαρτόνι κανσόν σχεδιάζουμε μια κότα. Αυτή που έχω σχεδιάσει εγώ στη φωτογραφία είναι αρκετά εύκολη. Έπειτα σε ένα άλλο μεγάλο χαρτόνι φτιάχνουμε το χορτάρι και το κολλάμε πάνω στην κότα. Έχουμε σχεδιάσει και κόψει τα αυγά από άσπρο χαρτόνι και έχουμε γράψει και τα ονόματα των παιδιών πάνω.

Στην τάξη:

Στην τάξη τώρα παρουσιάζουμε στα παιδιά τη νέα μας συντροφιά στην παρεούλα, την κοτούλα. Αφού τη δούμε, την αγγίξουμε, τη χαιδέψουμε, ίσως της βγάλουμε και όνομα, την τοποθετούμε στη θέση της. Απλώνουμε κάτω τις φωτογραφίες των παιδιών και τα αυγουλάκια με τα ονόματά τους και λέμε πως εμείς τώρα θα γίνουμε τα αυγά της κότας. Κάθε παιδί με τη σειρά βρίσκει το όνομά του και τη φωτογράφία του, την οποία και κολλάει στο χορτάρι όπου θέλει. Έπειτα βάζουμε εμείς το αυγό από πάνω με το διπλόκαρφο. Η διαδικασία είναι απλή, ευχάριστη και αρέσει πολύ στα παιδιά να ξεχωρίζουν το όνομά τους από το σωρό.

Κοτούλα με αυγουλάκια

Το καινούριο πασχαλινό παρουσιολόγιο της τάξης μας.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook Twitter Email Pinterest Tumblr Plusone

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *