Skip to content

Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία αν θέλουμε να αλλάξουμε το παρουσιολόγιο της τάξης. Μια εύκολη κατασκευή είναι η κοτούλα με τα αυγά.

Υλικά:

2 χαρτόνια μεγάλα κανσόν (κίτρινο, πράσινο)
χαρτόνι άσπρο κανσόν
διπλόκαρφα
κόλλα
ψαλίδι και
φωτογραφίες των παιδιών

Προετοιμασία:

Σε μεγάλο χαρτόνι κανσόν σχεδιάζουμε μια κότα. Αυτή που έχω σχεδιάσει εγώ στη φωτογραφία είναι αρκετά εύκολη. Έπειτα σε ένα άλλο μεγάλο χαρτόνι φτιάχνουμε το χορτάρι και το κολλάμε πάνω στην κότα. Έχουμε σχεδιάσει και κόψει τα αυγά από άσπρο χαρτόνι και έχουμε γράψει και τα ονόματα των παιδιών πάνω.

Στην τάξη:

Στην τάξη τώρα παρουσιάζουμε στα παιδιά τη νέα μας συντροφιά στην παρεούλα, την κοτούλα. Αφού τη δούμε, την αγγίξουμε, τη χαϊδέψουμε, ίσως της βγάλουμε και όνομα, την τοποθετούμε στη θέση της. Απλώνουμε κάτω τις φωτογραφίες των παιδιών και τα αυγουλάκια με τα ονόματά τους και λέμε πως εμείς τώρα θα γίνουμε τα αυγά της κότας. Κάθε παιδί με τη σειρά βρίσκει το όνομά του και τη φωτογραφία του, την οποία και κολλάει στο χορτάρι όπου θέλει. Έπειτα βάζουμε εμείς το αυγό από πάνω με το διπλόκαρφο. Η διαδικασία είναι απλή, ευχάριστη και αρέσει πολύ στα παιδιά να ξεχωρίζουν το όνομά τους από το σωρό.

Κοτούλα με αυγουλάκια
Το καινούριο πασχαλινό παρουσιολόγιο της τάξης μας.

21 thoughts on “Κοτούλα με αυγουλάκια”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.