Καυτή πατάτα

Καυτή πατάτα

Ένα γνωστό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, για τις πρώτες μέρες του σχολείου.

Υλικά:

1 μικρή μπαλίτσα ή

1 μπαλόνι

Πώς παίζεται:

Καθόμαστε όλοι σε κύκλο. Η μπαλίτσα μας είναι μια πατάτα που καίει πάρα πολύ και δεν μπορούμε να την κρατήσουμε σχεδόν καθόλου στα χέρια μας γιατί θα καούμε. Έτσι πρέπει να τη δώσουμε αμέσως στο διπλανό μας. Προσοχή ομως δεν πρέπει να πέσει κάτω γιατί θα χάσουμε. ‘Οποιος χάνει σηκώνεται όρθιος, λέει το όνομά του και το αγαπημένο του φαγητό και βγαίνει από τον κύκλο. Συνεχίζουν οι υπόλοιποι μέχρι στο τέλος να βγει ένας νικητής.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να παιχτεί, εκτός από τη μπάλα, και με ένα μπαλόνι ή ακόμα και με τις μπάλες που έχουν ένα φωτάκι και αναβοσβήνουν (κυκλοφορούν στο εμπόριο). Σε αυτή την περίπτωση κάποιος χάνει όταν σταματήσει η μπάλα να ανάβει. Επίσης, εκτός από το άγαπημένο φαγητό μπορούμε να ρωτήσουμε και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Επίσης στο εμπόριο κυκλοφορεί και παιχνίδι “καυτή πατάτα”, ένα παιχνίδι σε σχήμα πατάτας που παίζει μουσική. Όταν σταματάει η μουσική χάνεις. Είναι πιο ακριβό από την μπάλα ή το μπαλόνι, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται:

Print Friendly, PDF & Email
Facebook Twitter Email Pinterest Tumblr Plusone

7 Comments

 1. συγχαρητήρια για το site.
  μην το αφήσεις, να το ενημερώνεις και να το κάνεις πλουσιότερο (ξέρω τι κόπο έχει καθως προσπαθώ να φτιάξω το δικό μου).
  όταν η κόρη μου μπορεί και καταλαβαίνει (7 μηνών τωρα), θα σε προτιμήσουμε 🙂

 2. mpravo gia to site me exeis voithisei para polu eimai k egw vrefonipiokomos kai exeis kanei foveri douleia.

 3. Αναστασία Θ. |

  Πολύ δραστηριότητα! Δε θα μπορούσε να γίνει και με αληθινή πατάτα? Όχι καυτή, βέβαια!!!!!

  • Ναι, θα μπορούσε να γίνει και με αληθινή πατάτα! Εμείς χρησιμοποιούμε καμιά φορά και τις πλαστικές πατάτες από τη γωνιά με το μπακάλικο.

 4. Αναστασία Θ. |

  Πολύ ΚΑΛΗ δραστηριότητα, ήθελα να πω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *