Καλοκαίρι

Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι εν μέσω εγγραφών στα νηπιαγωγεία. Έχουμε αρκετό καιρό και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε όλα, καλοκαίρι, ψάρια και θαλασσινά, καράβια και βαρκούλες, αποχαιρετιστήρια γιορτή, μετάβαση στο δημοτικό… Ουφ! Και όλα αυτά με αρκετή ζέστη! Νιώθω λίγο σαν τον ήλιο στην εικόνα.

Παρακάτω θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες για το καλοκαίρι:

Παλαιότερα άρθρα

Καλοκαίρι 2016

Kalokairi 2016Μερικές μέρες έμειναν για να τελειώσουν τα σχολεία, και να ξεκουραστούμε λιγάκι. Και όχι μόνο να ξεκουραστούμε αλλά και να αναδιοργανωθούμε γιατί μας περιμένει δύσκολος Σεπτέμβρης μάλλον. Τι θα γίνει με τα ολοήμερα, με τους αναπληρωτές, με τους μετανάστες, με την παιδεία γενικότερα; Ερωτήματα που μας καίνε και να δούμε μήπως προκύψουν και άλλα…

Καλό καλοκαίρι σε όλους – όσο καλύτερο μπορεί να γίνει.

Καλοκαίρι 2015

Καλοκαίρι 2015Δύσκολο καλοκαίρι φέτος. Και όμως είμαστε ακόμη εδώ. Και μετά το δημοψήφισμα. Ας ασχοληθούμε λοιπόν και με κάποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες, γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν το καλοκαίρι τους, όπως και να χει.

Ανάλογα με τη διάθεσή μας θα ασχοληθούμε και με άλλα θέματα που αφορούν το σχολείο, αλλά προς το παρόν παρακάτω θα δούμε μερικές καλοκαιρινές ιδέες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα και έξω από την τάξη:

Καλοκαίρι 2014

 

Καλοκαίρ 2014ιΚαλό καλοκαίρι σε όλους! Να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε καλύτεροι και σοφότεροι το Σεπτέμβριο!

Τελευταίες εβδομάδες του σχολικού έτους και πρέπει να προετοιμαστούμε σιγά σιγά για την καλοκαιρινή γιορτή αλλά και να μιλήσουμε για το καλοκαιράκι.

Καλοκαίρι 2013

 

jul-13-Sweet_summer-nocal-300x300 Αν και λίγο καθυστερημένα ευχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι, να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε το Σεπτέμβριο με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις στις τάξεις. Και αν αυτό δε γίνει ας επιστρέψουμε δυναμικά κινητοποιημένοι.

Καλό καλοκαίρι!

 

Καλή επιστροφή στις τάξεις, με λίγο χρόνο μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και διάφορα καινοτόμα(!) προβλήματα στις τάξεις των εκπαιδευτικών (επιστρατεύσεις, ωράριο…).Παιδάκι σε τσουλήθρα

Μένουν 5 εβδομάδες μέχρι το τέλος της χρονιάς και για να τις προγραμματίσουμε αυτό σημαίνει 1 εβδομάδα προσαρμογή και οι υπόλοιπες 4 προετοιμασία για την καλοκαιρινή γιορτή είτε ως Σχέδιο Εργασίας ή ως Θεματική Προσέγγιση. Αυτή την εβδομάδα μπορούμε επίσης να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με τα παιδιά για την καλοκαιρινή γιορτή – αν επιλέξουμε το σχέδιο εργασίας – για να προετοιμαστούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Καλοκαίρι 2012

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Να περάσουμε καλά, να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε το Σεπτέμβριο ανανεωμένοι. Εύχομαι και με καλύτερες πολιτικές συνθήκες. Εγώ θα συνεχίσω να γράφω – πράγματα που κάναμε μέσα στην χρονιά και δεν πρόλαβα να τα πω καθώς και ιδέες για την επόμενη – οπότε όποιος θέλει είναι καλοδεχούμενος για σχολιασμό, νέες ιδέες, κριτική και καλή συζήτηση.

Μόνο τρεις εβδομάδες έμειναν για να κλείσουν τα σχολεία. Όλοι έχουμε πολύ δουλειά για να ετοιμάσουμε την καλοκαιρινή γιορτή και να τακτοποιήσουμε όλα τα θέματα πριν κλείσουμε. Εμείς στο σχολείο έχουμε πολλές πρόβες, τουλάχιστον το θεατρικό αρέσει πολύ στα παιδιά και έτσι οι πρόβες βγαίνουν σχετικά ευκολά και ευχάριστα. Δεν ξέρω ακόμα αν μπορώ να γράψω εδώ την παράσταση, αλλά μπορώ να σας πω τον τίτλο “Η θάλασσα εκπέμπει sos”. Το θέμα όπως καταλάβατε είναι θαλασσινό και οικολογικό. Έτσι πέρα από την παράσταση που αποτελεί από μόνη της σχέδιο εργασίας, μας έχουν βγει και άλλες δράσεις.

Καλές διακοπές!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *