Καλοκαίρι

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Την Παρασκευή τελειώσαμε με την άνοιξη και με τη γιορτή της μητέρας, καιρός τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το καλοκαίρι. έμειναν 5 έβδομάδες για τελειώσουν τα μαθήματα και μέσα σ΄αυτόν τον χρόνο πρέπει να μιλήσουμε για τη θάλασσα και τα ψάρια, τα καράβια και τους φάρους και να ετοιμάσουμε και τη γιορτή!

Παρακάτω θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες για το καλοκαίρι:

Καλοκαίρι 2017

Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι εν μέσω εγγραφών στα νηπιαγωγεία. Έχουμε αρκετό καιρό και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε όλα, καλοκαίρι, ψάρια και θαλασσινά, καράβια και βαρκούλες, αποχαιρετιστήρια γιορτή, μετάβαση στο δημοτικό… Ουφ! Και όλα αυτά με αρκετή ζέστη! Νιώθω λίγο σαν τον ήλιο στην εικόνα.

Καλοκαίρι 2016

Μερικές μέρες έμειναν για να τελειώσουν τα σχολεία, και να ξεκουραστούμε λιγάκι. Και όχι μόνο να ξεκουραστούμε αλλά και να αναδιοργανωθούμε γιατί μας περιμένει δύσκολος Σεπτέμβρης μάλλον. Τι θα γίνει με τα ολοήμερα, με τους αναπληρωτές, με τους μετανάστες, με την παιδεία γενικότερα; Ερωτήματα που μας καίνε και να δούμε μήπως προκύψουν και άλλα…

Καλοκαίρι 2015

Δύσκολο καλοκαίρι φέτος. Και όμως είμαστε ακόμη εδώ. Και μετά το δημοψήφισμα. Ας ασχοληθούμε λοιπόν και με κάποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες, γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν το καλοκαίρι τους, όπως και να χει. Ανάλογα με τη διάθεσή μας θα ασχοληθούμε και με άλλα θέματα που αφορούν το σχολείο.

Καλοκαίρι 2014

Καλό καλοκαίρι σε όλους! Να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε καλύτεροι και σοφότεροι το Σεπτέμβριο! Τελευταίες εβδομάδες του σχολικού έτους και πρέπει να προετοιμαστούμε σιγά σιγά για την καλοκαιρινή γιορτή αλλά και να μιλήσουμε για το καλοκαιράκι.

Καλοκαίρι 2013

Καλή επιστροφή στις τάξεις, με λίγο χρόνο μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και διάφορα καινοτόμα(!) προβλήματα στις τάξεις των εκπαιδευτικών (επιστρατεύσεις, ωράριο…). Μένουν 5 εβδομάδες μέχρι το τέλος της χρονιάς και για να τις προγραμματίσουμε αυτό σημαίνει 1 εβδομάδα προσαρμογή και οι υπόλοιπες 4 προετοιμασία για την καλοκαιρινή γιορτή.

Καλοκαίρι 2012

Μόνο τρεις εβδομάδες έμειναν για να κλείσουν τα σχολεία. Όλοι έχουμε πολύ δουλειά για να ετοιμάσουμε την καλοκαιρινή γιορτή και να τακτοποιήσουμε όλα τα θέματα πριν κλείσουμε. Εμείς στο σχολείο έχουμε πολλές πρόβες, τουλάχιστον το θεατρικό αρέσει πολύ στα παιδιά και έτσι οι πρόβες βγαίνουν σχετικά εύκολα και ευχάριστα.