Χριστούγεννα

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Έμειναν 2 μόνο εβδομάδες και την τελευταία όλο και κάτι θα γίνει στο σχολείο. Εμείς φέτος για τη γιορτή μας επιλέξαμε πάλι την “Μπουγάδα του Αι Βασίλη”. Περάσαμε καλά πέρυσι και είπαμε να το δοκιμάσουμε και φέτος. Όλες τις δραστηριότητες για το θεατρικό θα τις βρείτε παρακάτω καθώς θα τις αναρτώ αλλά σιγά σιγά γιατί δεν προλαβαίνω τίποτα αυτές τις ημέρες.

Και βέβαια μπορείτε να βρείτε και διάφορες άλλες ιδέες:

Παλαιότερα άρθρα

Χριστούγεννα 2015

Χριστούγεννα 2015Νομίζω πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη δράση μας για τα Χριστούγεννα. Με το ζόρι μπορούμε να κρατήσουμε άλλο τα παιδιά. Φέτος τα Χριστούγεννα είναι Παρασκευή, τα σχολεία κλείνουν την Τετάρτη στις 23 Δεκέμβρη, οπότε έχουμε τρεισήμιση έβδομάδες στη διάθεσή μας. Του χρόνου μάλλον θα ξεκινήσουμε νωρίτερα.

Οι ιδέες των παιδιών για φέτος είναι:

Ιστόγραμμα 2015

Ιστόγραμμα 2015

Μερικές ιδέες των παιδιώ τις έχουμε ήδη διαπραγματευτεί σε αυτό το blog, όπως είναι τα τραγούδια, το έλατο και οι 3 Μάγοι. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σιγά σιγά.

Χριστούγεννα 2014

Χριστούγεννα 2014Ξεκινάμε Χριστούγεννα!

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι Πέμπτη άρα θα κάνουμε την γιορτή μάλλον Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και θα αφήσουμε την τελευταία μέρα – στις 23 Δεκεμβρίου – για χαλαρωτικές δραστηριότητες και τον αποχαιρετισμό.

Παρακάτω έχω φτιάξει 3 ξεωριστές κατηγορίες που είναι πολύ χρήσιμες: χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χριστουγεννιάτικες ιστορίες και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 

Χριστούγεννα 2013

Χριστούγεννα 201326 Νοεμβρίου σήμερα και νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε τη χριστουγεννιάτικη προσέγγισή μας. Φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Τετάρτη, άρα η γιορτή θα γίνει μάλλον Πέμπτη ή Παρασκευή και έτσι έχουμε 4 γεμάτες εβδομάδες για να να τα καταφέρουμε όλα. Ξεκινάμε την προσέγγιση πάντα με συζήτηση με τα παιδιά. Ανάλογα με τις ιδέες που θα καταγράψουμε θα διαμορφώσουμε και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων μας. Δείτε ένα παλιότερο ιστόγραμμα με τις χριστουγεννιάτικες ιδέες των παιδιών:

Ιστόγραμμα 2011

Ιστόγραμμα 2011

 

Χριστούγεννα 2012

Μπήκαμε για τα καλά στα Χριστούγεννα, μια πολύ αγαπημένη εποχή. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε: να διαβάσουμε ιστορίες, να στολίσουμε το δέντρο, να φτιάξουμε στολίδια, να μιλήσουμε για τον Άγιο Βασίλη και άλλα πολλά.

 

Ευχαριστώ πολύ το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΟΥ που μου χάρισε αυτό το βραβείο. Πέντε blogs συναδέλφων:

Νηπιαγωγείο

1ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

5ο Νηπιαγωγείο Σερρών

ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

Χριστούγεννα 2011

Πρώτη Δεκέμβρη σήμερα και νομίζω πως είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε το θέμα των Χριστουγέννων στην τάξη μας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ως Θεματική Προσέγγιση ή και ως Σχέδιο Εργασίας, αφού τα παιδιά ήδη έχουν αρχίσει να μιλάνε από μόνα τους για τα Χριστούγεννα.

 

 

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *