Απόκριες

Apokries 2016Καλές Απόκριες! Ανοίγει το Τριώδιο σήμερα και από αύριο ξεκινάμε τις Απόκριες στην τάξη. Με το ζόρι κρατούσα τα παιδιά την τελευταία εβδομάδα να περιμένουν λίγες μέρες ακόμα για να μιλήσουμε για τις Απόκριες.

Σημαντικές ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 3 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη), η Παρασκευή 11 Μαρτίου (το αποκριάτικο πάρτι) και η Δευτέρα 14 Μαρτίου (Καθαρή Δευτέρα).

Αν θέλετε να δείτε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο μαθήματος για το θέμα αυτό μπορέιτε να διαβάσετε το βιβλίο μου: Απόκριες – Σχέδιο μαθήματος για το νηπιαγωγείο. Περιέχει πολλές δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια, τραγούδια, πληροφορίες, κ.α.

Κάποιες ιδέες θα βρείτε παρακάτω:

Απόκριες 2015

Party Graphic of Female Reveler with Fan and Confetti

Άνοιξε το Τριώδιο και για τις επόμενες 3 εβδομάδες θα ασχοληθούμε με τις Απόκριες. Σημαντικές ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη), η Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου (το αποκριάτικο πάρτι) και η Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου (Καθαρή Δευτέρα).

Αν θέλετε να δείτε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο μαθήματος για το θέμα αυτό μπορέιτε να διαβάσετε το βιβλίο μου: Απόκριες – Σχέδιο μαθήματος για το νηπιαγωγείο. Περιέχει πολλές δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια, τραγούδια, πληροφορίες, κ.α.

Απόκριες 2014

Confetti Postcard with Dancing Cats

Αύριο ανοίγει το Τριώδιο (9 Φεβρουαρίου), οπότε έχουμε 3 ολόκληρες εβδομάδες να ασχοληθούμε με τις Απόκριες, μέχρι την Παρασκευή στις 28 – τελειώνει ο μήνας τελειώνουν και οι Απόκριες. Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 3 Μαρτίου και μην ξεχνάμε και την Τσικνοπέμπτη, στις 20 Φεβρουαρίου.

Παρακάτω θα δείτε ένα παλιότερο διάγραμμα που βγήκε από τα ίδια τα παιδιά, αλλά καθαρογραμμένο αυτή τη φορά. Επειδή όμως οι σύνδεσμοι δε λειτουργούν ακόμα, μου είναι δύσκολο να τους κάνω να δουλεύουν, θα βρείτε αναλυτικότερα τις ιδέες ακόμα πιο κάτω.

Νομίζω ότι κατάφερα να δουλέψουν οι σύνδεσμοι.

Απόκριες ιστόγραμμα 2014

 

 

Απόκριες 2013

Επιτέλους άνοιξε το Τριώδιο! Φέτος άργησαν πάρα πολύ οι Απόκριες – μια γιορτή που μας αρέσει πολύ στο νηπιαγωγείο – αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί καταφέραμε να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα.

Έτσι, αρχίζουμε με τη θεματική προσέγγιση των Αποκρεών αμέσως για να προλάβουμε. Διαρκούν τρεις εβδομάδες (Αρχή Τριωδίου 24 Φεβρουαρίου – Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου), αλλά φέτος είναι πολύ κοντά με την 25η Μαρτίου, οπότε μάλλον θα ασχοληθούμε τις 2 εβδομάδες και την τρίτη θα κάνουμε και για την 25η Μαρτίου. Επίσης η Τσικνοπέμπτη είναι στις 7 Μαρτίου.

Έλαβα ένα βραβείο από την Τάνια – Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο liebster2και την Άννα – Νηπιαγωγείο. Ευχαριστώ πολύ και με τη σειρά μου το στέλνω:

  1. Παίζουμε μαζί
  2. 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών
  3. ΤΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
  4. Pitsina Περήφανη Νηπιαγωγός
  5.  Το Νηπιαγωγείο μ’ αρέσει πιο πολύ

Απόκριες 2012

Οι Απόκριες φέτος ξεκινάνε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου με την αρχή του Τριωδίου και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Διαρκούν τρεις εβδομάδες και αποτελούν αφορμή για διάφορες θεματικές προσεγγίσεις καθώς και σχέδια εργασίας. Άλλη μία σημαντική ημερομηνία αυτής της εποχής είναι η Τσικνοπέμπτη στις 16 Φεβρουαρίου.

Φέτος στο σχολείο μας το σχεδιάγραμμα για τις Απόκριες μετά από συζήτηση με τα παιδιά είχε την εξής μορφή:

Απόκτιες 2012

Απόκριες 2012

 

Comments are closed.