Θέματα στο νηπιαγωγείο

Θέματα που συναντάμε όλη τη χρονιά:

Σεπτέμβριος

Καλή σχολική χρονιά! Πίσω στο σχολείο και έτοιμοι για δράση! Ο Αγιασμός είναι σε 1 εβδομάδα, την Τρίτη στις 11 και αρχίζουμε κανονικά μάθημα την Τετάρτη στις 12. Ιδέες για το Σεπτέμβριο, τις πρώτες μέρες, την οργάνωση της τάξης και άλλα μπορείτε να βρείτε παρακάτω και πιο συγκεκριμένα για τα Παρουσιολόγια, για τα Παιχνίδια γνωριμίας και για τη Συνεργασία με το σπίτι.

Φθινόπωρο

Φθινοπώριασε, τα φύλλα πέφτουν, πέρασε και ο κυκλώνας Ζορμπάς, όλα καλά…

Αρχίσαμε να μιλάμε για το φθινόπωρο και τα χρώματά του και τα φρούτα του.

28η Οκτωβρίου

Τριήμερο πέφτει φέτος ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τη γιορτή στο σχολείο μας θα την κάνουμε την Πέμπτη στις 27 Οκτωβρίου. Μην ξεχνάμε ότι την 28η γιορτάζουμε 2 πράγματα: την επέτειο του ΌΧΙ και τη γιορτή της σημαίας μας. Η γιορτή της σημαίας μας μας δίνει μια καλή αφορμή για να μάθουμε και τις σημαίες άλλων χωρών ειδικά αν έχουμε παιδιά από άλλες χώρες.

17 Νοέμβρη

Μόνο 3 μέρες έμειναν για τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Φέτος μας πήρε ο κύκλος του νερού και μας σήκωσε. Δεν προλάβαμε καθόλου να ασχοληθούμε με τη 17 Νοέμβρη. Έτσι όμως είναι το νηπιαγωγείο, πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα για να συμβαδίζουμε με τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Χριστούγεννα

Ξεκινήσαμε Χριστουγεννιάτικα!

Φέτος η χριστουγεννιάτικη παράστασή μας θα είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο “Ο λύκος ξαναγύρισε”, μόνο που σε μας ο λύκος ξαναγύρισε… χριστουγεννιάτικα!

Χειμώνας

Μόλις έχουμε επιστρέψει στο σχολείο από τις διακοπές των Χριστουγέννων και χρειαζόμαστε κάποια θέματα για να ξαναμπούμε στους κανονικούς ρυθμούς. Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Στην Ελλάδα εξάλλου ο χειμώνας πολλές φορές κάνει την εμφάνισή του τον Ιανουάριο. Έτσι, οι χειμωνιάτικες ιστορίες μας προσφέρουν τροφή για διάφορες θεματικές προσεγγίσεις μέχρι τα παιδιά να ξαναμπούν στο κλίμα.

Απόκριες

Καλές Απόκριες!

Ήρθε και πάλι φέτος το καρναβάλι!

Μην ξεχνιόμαστε, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου είναι η Τσικνοπέμπτη, την Παρασκευή 8 Μαρτίου κάνουμε συνήθως το αποκριάτικο πάρτι στο σχολείο μας και φυσικά τη Δυτέρα 11 Μαρτίου είναι η Καθαρά Δευτέρα.

25η Μαρτίου

Έφτασε και η 25η Μαρτίου. Την άλλη Παρασκευή 22 Μαρτίου θα γίνουν οι γιορτές στα σχολεία, ενώ τη Δευτέρα 25 Μαρτίου είναι αργία και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Άνοιξη

Μπήκε και ο Απρίλης με συννεφιές, την άνοιξη όμως αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις. Μιλάμε για την άνοιξη στο σχολείο και μαζί με αυτήν θα μιλήσουμε και για το Πάσχα.

Πάσχα

Σας εύχομαι ολόψυχα

Καλό Πάσχα

και

Καλή Ανάσταση!

Θα τα ξαναπούμε σε 2 εβδομάδες που ανοίγουν τα σχολεία, τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Καλοκαίρι

Την Παρασκευή τελειώσαμε με την άνοιξη και με τη γιορτή της μητέρας, καιρός τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το καλοκαίρι. έμειναν 5 έβδομάδες για τελειώσουν τα μαθήματα και μέσα σ΄αυτόν τον χρόνο πρέπει να μιλήσουμε για τη θάλασσα και τα ψάρια, τα καράβια και τους φάρους και να ετοιμάσουμε και τη γιορτή!

Διάφορα άλλα θέματα:

Δεινόσαυροι

Δεινόσαυροι

Διάστημα

Αυτός ο Γενάρης είναι και πάλι αφιερωμένος στο Διάστημα, με νέες συμπληρωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε στην τάξη μας πέρυσι, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί όσο καλύτερα γίνεται και να ανατρέχουμε κάθε φορά που θα προκύπτει αυτό το θέμα στην τάξη.

Επαγγέλματα

Επαγγέλματα

Ζώα

Ζώα