Στο νηπιαγωγείο δουλεύουμε συνήθως με θέματα, που μας απασχολούν όλη τη χρονιά. Προσπάθησα να κάνω μια κατάταξη χρονολογικά, ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο και τελειώνοντας το καλοκαίρι. Ανάμεσα σε αυτά θα βρείτε και διάφορα άλλα, τα οποία έχω κατά καιρούς διαπραγματευτεί στην τάξη, εκτός βέβαια και από τα πολύ συγκεκριμένα που κάνουμε κάθε χρονιά,  όπως τις εθνικές επετείους, χριστούγεννα, πάσχα, κτλ.

Ξεκινάμε λοιπόν το Σεπτέμβριο, ο οποίος δεν αποτελεί από μόνος του θέμα καθώς είναι ο μήνας γνωριμίας και προσαρμογής. Τελειώνοντας ο Σεπτέμβριος και μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα μικρό σχέδιο εργασίας ή μια θεματική προσέγγιση, όπως για παράδειγμα τα χρώματα, μέχρι περίπου τις 20 Οκτωβρίου, οπότε ξεκινάμε τις δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου. Μετά τη γιορτή μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο, όπως τα ζώα, μέχρι τις 10 Νοέμβρη, για να ξεκινήσουμε μετά την προετοιμασία για την 17 Νοέμβρη. Αρχές Δεκεμβρίου βέβαια ξεκινάμε το μεγάλο θέμα των Χριστουγέννων.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγένων μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα μεγάλο σχέδιο εργασίας, όπως το διάστημα, καθώς έχουμε ελεύθερο όλο τον Ιανουάριο. Το Φεβρουάριο έχουμε τις Απόκριες και το Μάρτιο την 25η Μαρτίου. Μετά την 25η έρχεται το Πάσχα και η Άνοιξη, με την οποία μπορούμε να σχοληθούμε είτε πριν είτε μετά το Πάσχα. Τέλος έχουμε το Καλοκαίρι και την καλοκαιρινή γιορτή, για να κλείσουμε εορταστικά το σχολικό έτος.